POGOSTA VPRAŠANJA 

 

1. Kaj je Darilna kartica Supernova?

Darilna kartica Supernova je plačilno sredstvo v plastični ali elektronski obliki (pdf dokument), opremljena s črtno kodo, ki se uporablja za plačilo blaga in storitev v trgovinah in lokalih v izbranih nakupovalnih centrih Supernova. Na darilno kartico lahko ob nakupu na info točki naložite poljubno vrednost med 10 € in 300 € - zaokroženo na 10 €, medtem ko pri nakupu preko spletne strani, lahko izberete poljubno vrednost dobroimetja med 10 € in 300 €. Veljavnost Darilne kartice je 4 leta od dneva nakupa.

 
2. Kje lahko kupim Darilno kartico Supernova?

Darilno kartico lahko kupite preko spletne strani www.supernova-kartica.si ali osebno v času obratovanja nakupovalnega centra na zadevnih prodajnih točkah (informacijski pult oziroma kiosk za darilne kartice):

  • info točka v Supernovi: Ljubljana Rudnik in Ljubljana Šiška 
  • kiosk (darilomat) v Supernovi Mercator Nova Gorica
  • info točka trgovine Spar/Interspar v Supernovi: Kranj, Nova Gorica, Novo mesto, Kamnik, Maribor in Ptuj
  • info točka trgovine Mercator v Supernovi Mercator: Novo mesto, Kranj Primskovo, Kranj Savski otok, Koper, Jesenice, Slovenj Gradec in Celje

 

3. Kje lahko koristim Darilno kartico Supernova?

Darilno kartico Supernova lahko koristite v kar 20 nakupovalnih centrih Supernova po Sloveniji:

  • Supernova: Ljubljana Rudnik, Ljubljana Šiška, Kranj, Nova Gorica, Novo mesto, Kamnik, Maribor, Maribor Tržaška, Ptuj in Koper
  • Supernova Mercator: Kranj Primskovo, Kranj Savski otok, Novo mesto, Ajdovščina, Postojna, Celje, Nova Gorica, Koper, Slovenj Gradec in Jesenice

Seznam poslovalnic znotraj omenjenih centrov, kjer je možno koriščenje si oglejte TUKAJ.

Izjeme (trgovine in lokali) kjer darilne kartica ni možno unovčiti so:

  • Loterija Slovenije
  • bančne in finančne točke
  • promocijske trgovine (začasne stojnice s ponudbo zunanjih promotorjev)
  • druge trenutne izjeme, ki še nimajo vzpostavljenega sistema za unovčitev Darilne kartice
 
4. Koliko časa imam za koriščenje Darilne kartica Supernova?
Darilna kartica Supernova je veljavna 4 leta od dneva nakupa oziroma dneva menjave (v primeru menjave darilnih bonov Qlandia za Darilno kartico Supernova ali menjave Darilne kartica Qlandia za Darilno kartico Supernova). Aktivna postane takoj po nakupu. Neveljavna postane, ko izkoristite celotno dobroimetje (ni možno ponovnega polnjenja).
 
5. Koliko denarja lahko naložim na Darilno kartico Supernova?
Na Darilno kartico Supernova lahko naložite vrednost zaokroženo na 10 €, med 10 € in 300 € (zaokroženo na 10 € v primeru offline nakupa in poljubna vrednost v primeru online nakupa). V primeru, da je vrednost nakupa nižja od vrednosti dobroimetja darilne kartice, se preostanek vrednosti zabeleži na darilno kartico in ga je možno izkoristiti ob naslednjem nakupu do izpraznitve dobroimetja. V kolikor vaš nakup znaša več, kot je dobroimetje na kartici, je potrebno preostali znesek doplačati z gotovino ali bančno kartico (odvisno od možnosti plačila v trgovini ali lokalu nakupovalnih centrov Supernova). Darilna kartica Supernova je nezamenljiva za gotovino in ni možno dobiti v gotovini izplačanega preostanka vrednosti.
 
6. Ali lahko Darilno kartico Supernova podarim drugi osebi?
Seveda, Darilna kartica Supernova je SUPER darilo za vse priložnosti. Ni imenska in je prenosljiva. Novi imetnik s prenosom pravic darilne kartice pridobi vse pravice, ki jih je imel prejšnji imetnik. Izdajatelj Darilne kartice Supernova ni dolžan preverjati identitete posameznika in ne odgovarja za morebitne zlorabe darilne kartice.
 
7. Med katerimi Darilnimi karticami Supernova lahko izbiram?
Izbirate lahko med številnimi že pripravljenimi motivi Darilnih kartic Supernova ali prek spletne strani www.supernova-kartica.si oblikujete unikatno personalizirano kartico tako, da naložite poljubno fotografijo.
 
8. Kakšen je strošek nakupa fizične Darilne kartica Supernova?
V kolikor Darilno kartico Supernova kupite na info točki v enem izmed izbranih nakupovalnih centrov Supernova ali na avtomatu v Supernovi Nova Gorica, je vaš strošek nakupa enak denarni vrednosti, ki jo naložite na darilno kartico (dobroimetje).
 
Če se odločite za nakup preko spleta, boste v primeru dostave Darilne kartice na dom (Pošta Slovenija - pošiljanje kot vrednostno pismo) poleg vrednosti dobroimetja nosili še strošek procesiranja nakupa in odpremo pošiljke.
 
Če se boste odločili za nakup personalizirane darilne kartice prek spleta, boste nosili poleg vrednosti dobroimetja še strošek procesiranja nakupa, odpremo pošiljke in personalizacije kartice. Darilno kartico boste nato prejeli najpozneje v 7 delovnih dneh, poslali pa vam jo bomo na vaš poštni naslov ali na poštni naslov vašega obdarovanca.
 
V primeru nakupa e-Darilne kartice je strošek nakupa enak strošku dobroimetja. 
 
9. Potrebujem darilo takoj. Kaj je e-Darilna kartica Supernova?
Elektronska Darilna kartica Supernova je SUPER darilo »v zadnjem trenutku«! Ob naročilu boste prejeli PDF dokument, ki ga lahko pošljete po mailu, stiskate ali shranite v telefon. Strošek nakupa je enak vrednosti dobroimetja, ki ga naložite na e-Darilno kartico. Tudi e-Darilno kartico lahko personalizirate s svojo fotografijo. V kolikor plačilo izvedete s kreditno kartico, prejmete e-Darilno kartico takoj, v kolikor uporabite plačilo po predračunu, e-Darilno kartico prejmete, ko so sredstva nakazana in vidna na bančnem računu izdajatelja.
 
10. Ali lahko preverite vrednost na darilni kartica Supernova?

Ja, vrednost na Darilni kartica Supernova lahko preverite na vseh prodajnih mestih v izbranih nakupovalnih centrih Supernova, kjer jo prejemajo kot plačilno sredstvo in prek spletne strani www.supernova-kartica.si.

Darilna kartica je vezana na interni sistem nakupovalnih centrov Supernova. V kolikor kartični sistem ne deluje zaradi začasne prekinitve internet povezave ali druge tehnične napake, ni mogoče preveriti unovčiti ali kupiti Darilne kartica Supernova (do ponovne vzpostavitve sistema).

 
11. Izgubljena/poškodovana Darilna kartica Supernova. Kaj naredim?
Če izgubite Darilno kartico Supernova, vam ne pripada pravica do zamenjave. V primeru poškodovane darilne kartice na mestu črtne kode, lahko imetnik kljub temu opravi nakup, vendar mora biti črtna koda čitljiva, da jo prodajalec lahko ročno odtipka v kartični sistem. Za izgubo ali krajo Darilne kartice Supernova in vso morebitno nastalo škodo, ki nastane z neupravičenim razpolaganjem z darilno kartico ter neupravičenim črpanjem dobroimetja na darilni kartici, izdajatelj Darilne kartice Supernova ne odgovarja.
 
12. Imam Darilno kartico Qlandia. Ali lahko z njo nakupujem v nakupovalnih centrih Supernova?
Darilna kartica Qlandia je še vedno unovčjiva v nakupovalnih centrih nekdaj imenovanih Supernova Qlandia (sedaj Supernova: Nova Gorica, Kranj, Kamnik, Novo mesto, Maribor in Ptuj). V kolikor bi pa želeli z njo nakupovati tudi v drugih izbranih nakupovalnih centrih Supernova, jo lahko zamenjate za Darilno kartico Supernova.

Zamenjana novo izdana Darilna ali e-Darilna kartica Supernova prevzame vse lastnosti in značilnosti Darilnih kartic Supernova. Imetnik Darilne kartice Qlandia lahko zamenjavo naredi brezplačno preko spletne strani www.supernova-kartica.si. Veljavnost novo izdane e-Darilne kartice Supernova je 4 leta od dneva menjave.

 
13. Imam darilne bone Qlandia. Kako jih zamenjam?
Darilne bone Qlandia se več ne sprejema kot plačilno sredstvo. Darilne bone Qlandia lahko brezplačno zamenjate za Darilno kartico Supernova na info točki trgovin Spar in megamarketov Interspar v nakupovalnih centrih nekdaj imenovanih Supernova Qlandia (sedaj Supernova: Nova Gorica, Kranj, Kamnik, Novo mesto, Maribor in Ptuj), pri čemer se bo ohranila in prenesla denarna vrednost papirnatih darilnih bonov na Darilno kartico Supernova.
 
Ob menjavi darilnih bonov Qlandia za Darilno kartico Supernova, boste prejeli 1 izvod Potrdila o menjavi (nakupu). To potrdilo shranite za morebitno reklamacijo darilne kartice (reklamacija je možna v roku 1 meseca po nakupu) na info točki trgovin Spar in megamarketov Interspar v nakupovalnih centrih nekdaj imenovanih Supernova Qlandia (sedaj Supernova: Nova Gorica, Kranj, Kamnik, Novo mesto, Maribor in Ptuj).
 
14. Imam reklamacijo. Na koga se naj obrnem?
V primeru napak in nejasnosti, povezanih s transakcijo ob nakupu Darilne kartice Supernova, kupec rešuje na info točki nakupovalnega centra Supernova, kjer je opravil nakup Darilne kartice in nanjo naložil želeno dobroimetje. V primeru nakupa Darilne kartice Supernova na avtomatu v Supernovi Nova Gorica ali prek spletne trgovine www.supernova-kartica.si, se kot prodajno mesto šte info točka Supernova Ljubljana Rudnik. Ob reklamaciji mora kupec predložiti podpisano in ožigosano potrdilo, ki ga je prejel ob nakupu Darilne kartica Supernova. Brez potrdila o nakupu reklamacija ni možna. Reklamacija je možna 1 mesec po nakupu Darilne kartice Supernova (rok začne teči od dneva nakupa na potrdilu o nakupu).
Imetnik Darilne kartice Supernova lahko v primeru reklamacije kontaktira tudi informativno točko nakupovalnega centra Supernova Ljubljana Rudnik (info@supernova.si).
 
15. Kdo izdaja in kdo prodaja Darilno kartico Supernova?
Izdajatelj Darilne kartice Supernova (v nadaljnjem besedilu »Darilna kartica«) je podjetje Supernova Marketing d.o.o., Jurčkova cesta 223, 1000 Ljubljana.
 
Za izdajatelja opravlja prodajo Darilne kartice Supernova v nakupovalnih centrih nekdaj imenovanih Supernova Qlandia družba Spar Slovenija d.o.o., zato kupec nakup Darilne kartice Supernova lahko opravi na info točki trgovin Spar in megamarketov Interspar v vseh nakupovalnih centrih nekdaj imenovanih Supernova Qlandia (sedaj Supernova: Nova Gorica, Kranj, Kamnik, Novo mesto, Maribor in Ptuj).
 
Za izdajatelja opravlja prodajo Darilne kartice Supernova v nakupovalnih centrih Supernova Mercator družba Mercator d.o.o., zato kupec nakup Darilne kartice Supernova lahko opravi na info točki trgovin Mercator v nakupovalnih centrih Supernova Mercator (Novo mesto, Kranj Savski otok, Kranj Primskovo in Koper). 
 
16. Dodatno vprašanje. Na koga se lahko obrnete?
Če potrebujete dodatne informacije in odgovora niste našli na spletni strani, pošljite e-mail s svojim vprašanjem na info@supernova.si ali pokličite na 08 200 8000 (info točka Supernova Ljubljana Rudnik) oziroma na info01@supernova.si ali pokličite 01 513 99 93 (info točka Supernova Ljubljana Šiška).